Æblekage med crunch
Denne æblekage med bløde, bagte æbletern og crunchy topping er både hurtig at lave, og den smager dejligt både kold og varm. Den bliver endnu bedre, når den serveres med lidt creme fraiche eller flødeskum.
Ingredienser
- 110 g smør
- 3 æg
- 225 g sukker
- 4 æbler
- 150 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 1 1⁄2 spsk vaniljesukker
Crunch
- 2 1⁄2 dl mandler
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 1 1⁄2 spsk vaniljesukker
- 1⁄4 dl mælk
Sådan bager du æblekagen
Smelt smørret. Pisk æg og sukker sammen. Tilsæt det smeltede smør.
Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kom dem i dejen.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen, og sigt det i dejen.
Kom dejen i en smurt springform (ca. 27 cm i diameter) eller en form beklædt med bagepapir.
Crunch
Hak mandlerne.
Kom smør, sukker, mandler, vaniljesukker og mælk i en gryde, og smelt det sammen.
Hæld crunchen over æblekagen, og bag den i ca. 35 minutter ved 180 grader.
Kagen kan spises, som den er, men den bliver endnu bedre med lidt flødeskum eller creme fraiche.
Se også den her mega lækre æbletrifli
Skal kagen bages lidt før crunch'en hældes over?
Nej, jeg plejer ikke at bage kagen før crunch'en hældes over. Crunch'en synker en lille smule ned i dejen (og ad siderne), men ligger stadig på toppen og bliver dejlig karamelliseret.
Næringsindhold for æblekagen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 409 kcal | 4907 kcal |
Kulhydrat | 44 g | 532 g |
Protein | 6 g | 72 g |
Fedt | 23 g | 272 g |
*Næringsberegningen tager udgangspunkt i at æblekagen rækker til 12 personer. Tilbehør såsom flødeskum eller creme fraiche er ikke medtaget i næringsberegningen.