Æblekage med ingefær
Forrygende æblekage med frisk ingefær og kanel, som passer suverænt godt sammen med æblerne og skaber en rigtig lækker smag. Kagen bliver dejligt svampet i konsistensen og kan med fordel serveres med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.
Ingredienser
til 1 springform- 2 æg
- 75 g brun farin
- 75 g sukker
- 1 1⁄2 tsk ingefær (fintrevet)
- 75 g smør (smeltet)
- 150 g hvedemel
- 1 tsk kanel
- 3⁄4 tsk bagepulver
- 1⁄2 dl naturel yoghurt
- 1 1⁄2 æble
- evt. flødeskum (til servering)
Sådan bager du æblekagen
Forvarm ovnen til 190 grader.
Pisk æg sammen med brun farin og sukker til en luftig blanding. Rør fintrevet ingefær og smeltet smør i.
Bland hvedemel, kanel og bagepulver. Sigt det, og fold det forsigtigt i kagedejen. Rør yoghurt i stille og roligt. Hæld dejen op i en smurt springform (ca. 20 cm).
Skær æblerne i både, og fordel dem på dejen. Bag æblekagen i ca. 25 minutter.
Se også:
Jeg kan også klart anbefale denne lækre æblekage med sprød smuldredej, der er færdig i et snuptag.
Lækker is til kagen
Det er super lækkert at servere hjemmelavet is til kagen, og jeg kan i særdeleshed anbefale disse to opskrifter:
Verdens nemmeste vaniljeisLækker Dumle-is med kun 3 ingredienser
Kan man undlade ingefær?
Man kan sagtens lade være med at komme ingefær i, hvis man ikke er så meget til den smag.
Kan kagen fryses?
Ja, kagen kan sagtens fryses ned efter afkøling.
Næringsindhold for æblekage med ingefær
pr. stykke | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 199 kcal | 1986 kcal |
Kulhydrat | 28 g | 278 g |
Protein | 4 g | 35 g |
Fedt | 8 g | 78 g |
Næringsindholdet pr. stykke tager udgangspunkt i, at æblekagen skæres i 10 stykker, men det afhænger naturligvis af, hvor store stykker man skærer.