Æblekagerasp - nem opskrift
Det er SÅ nemt at lave æblekagerasp selv, og det smager virkelig godt som sprødt element i f.eks. en gammeldags æblekage.
Ingredienser
til 1 portion- 150 g rasp eller havregryn (eller en blanding)
- 75 g sukker
- 50 g smør
- 1 nip salt
Sådan laver du selv æblekagerasp
- Kom rasp og/eller havregryn, sukker og smør på en pande. Tilsæt evt. et nip salt (kan godt undlades, men det booster lige smagen).
- Smelt alle ingredienserne sammen ved middel varme. Rør rundt undervejs.
- Rist blandingen, til den er gylden. Lad den køle af og opbevar den i en lufttæt beholder.
Brug f.eks. den hjemmelavede kagerasp sammen med denne æblemos og flødeskum til at lave en god gammeldags æblekage.
Ofte stillede spørgsmål
Se svarene på nogle af de gængse spørgsmål til opskriften herunder:
Hvor mange personer er der til?
Hvis du bruger det til gammeldags æblekage, er der til ca. 5-6 personer.
Kan man lave hjemmelavet æblekagerasp i ovnen?
Ja, man kan sagtens lave æblekagerasp i ovnen. Smelt blot smørret, og bland det sammen med de øvrige ingredienser. Spred det ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist det i ca. 10-15 minutter ved 180 grader. Hold godt øje med, at det ikke brænder på, og rør gerne rundt i det undervejs.
Kan man lave det glutenfri?
Du kan nemt lave en glutenfri version ved at bruge glutenfri havregryn i stedet for rasp.
Kan man lave det sukkerfri?
Hvis du vil lave sukkerfri æblekagerasp, kan du erstatte sukkeret med Sukrin (du kan både bruge almindelig Sukrin og Sukrin Gold).
Lækre tilføjelser til kageraspen
Æblekageraspen er rigtig lækker, som den er, men man kan nemt give den et lille pift med forskellige tilføjelser, f.eks. disse:
- Knuste makroner
- Hakkede mandler eller andre nødder
- Kanel (ca. 1 tsk til 1 portion rasp)
- Vaniljesukker (ca. 2 tsk til 1 portion rasp)
Det fungerer også virkelig godt at bytte den almindelige sukker ud med brun farin - det giver en mere karamelagtig smag, som passer super fint til f.eks. en æblekage.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for æblekagerasp
pr. 100 gram | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 484 kcal | 1211 kcal |
Kulhydrat | 74 g | 184 g |
Protein | 7 g | 17 g |
Fedt | 17 g | 44 g |