Æbleskiver
At lave disse æbleskiver indebærer en vis risiko. Når du først har lavet dem én gang, vender du nemlig aldrig tilbage til de frosne fra supermarkedet. Til gengæld bliver du en smagsoplevelse rigere. Eller snarere mange søde, små, runde smagsoplevelser.
Ingredienser
til 25 stk- 300 g hvedemel
- 2 spsk sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 tsk natron eller bagepulver
- 5 dl kærnemælk
- 3 æg
til stegningen
- smør
Fremgangsmåde
Bland mel, sukker, vaniljesukker og natron/bagepulver sammen i en skål. Rør halvdelen af kærnemælken i. Når dejen er jævn piskes resten af mælken i.
Pisk æggene i dejen. Varm æbleskivepanden op og kom lidt smør i hvert hul.
Fyld hullerne 3/4 op med dej.
Når dejen er bagt ca. 1 cm i kanten, vendes de en halv omgang (brug f.eks. en tandstik). Kom lidt mere dej (ca. en teskefuld) i hvert hul og vend så æbleskiverne helt. På denne måde får du perfekt runde æbleskiver.
Servér med flormelis og marmelade.
Se også:
Nem krydderkage med ostecreme (god til jul)