Æggekage i fad med asparges og skinke
Skøn sommerlig æggekage med asparges, parmaskinke og purløg - altsammen skal bare i ét fad, så klarer ovnen resten. Så bliver hverdagsmaden næsten ikke nemmere.
Ingredienser
til 3 personer- 6 æg
- 50 g creme fraiche
- 1 bdt purløg
- 1⁄4 tsk salt
- peber
- 1 bdt asparges
- ca. 4 skiver parmaskinke eller serranoskinke
Sådan laver du æggekagen
- Forvarm ovnen til 210 grader.
- Pisk æg og creme fraiche sammen i en skål.
- Skyl purløg, og snit det fint. Rør det i æggemassen sammen med salt og peber.
- Hæld æggemassen op i et ildfast fad, og bag den i fem minutter.
- Skyl asparges, og knæk eller skær den træede ende af. Kasser enderne.
- Skær parmaskinken i tynde strimler på langs, og vikl hver asparges ind i et stykke parmaskinke.
- Læg aspargesene oveni æggekagen, og bag den yderligere 20 minutter, til æggemassen har sat sig.
Se også:
Denne kanongode æggekage med kartofler og bacon - den laves også nemt i ovnen.
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 273 kcal | 820 kcal |
Kulhydrat | 4 g | 13 g |
Protein | 21 g | 64 g |
Fedt | 19 g | 56 g |