Æggekage med svampe
Skøn æggekage med fyld af svampe, som sammen med løg og bacon, giver masser af smag.
Ingredienser
til 4 personer- 8 skiver bacon
- 2 spsk smør
- Ca. 400 g svampe efter smag (champignon kan også sagtens bruges)
- 1 løg
- 8 æg
- 1 dl mælk
- salt
- peber
- Evt. frisk timian eller anden krydderurt til servering
Sådan laver du æggekagen med svampe
Steg baconen halvt færdigt i halvdelen af smørret på en pande (skal steges færdigt i ovnen efter det er kommet oven på æggekagen). Læg den halvstegte bacon på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedt.
Rengør svampene og steg dem ved høj varme i baconfedtet på panden - start evt. med de største svampe og steg dem lidt inden de mindre svampe også kommes på panden. Hak løget og kom det på panden sammen med resten af smørret. Skru lidt ned for varmen og steg indtil svampene har en fin lysebrun farve.
Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælken med en gaffel. Krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over de brunede svampe på panden.
Lad æggemassen "sætte sig" lidt inden de forstegte baconskiver lægges på toppen (så de ikke bare falder til bunds).
Bag æggekagen færdig i ovnen ved 200 grader i 5-10 minutter, eller til æggemassen er stivnet og baconen er gylden. Hvis din pande ikke kan gå i ovnen, kan du stege æggekagen færdig på komfuret, men det kan godt tage lidt længere tid (se gode tips til æggekage på panden her).
Pynt evt. med frisk timian eller anden krydderurt ved servering.