Æggemuffins med blomkål
De her æggemuffins er fyldt med blomkål og toppet med sprød bacon. De har en mild smag af løg og hvidløg, der gør dem rigtig gode til f.eks. morgenmad, brunch eller frokost, og de er også gode på madpakken.
Ingredienser
til 10 stk- 1 hoved blomkål
- 1 tsk salt
- 5 skiver bacon
- 1⁄2 fed hvidløg
- 1⁄2 løg
- 4 æg
- peber
- fedtstof til muffinsformene
Skyl blomkålen, og lad den dryppe godt af. Riv den på et rivejern eller i en minihakker, foodprocessor eller lignende. Kom den revne blomkål i en skål, og drys salt over. Bland det godt sammen. Hvis du ønsker dine æggemuffins mere faste, kan du lade blomkålen trække i ca. 25 minutter og herefter komme blomkålen i et rent viskestykke og presse væsken ud.
Skær eller klip hver skive bacon i 2 stykker. Læg dem på en bageplade, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter ved 200 grader.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen. Tilsæt hvidløg og løg, og krydr med peber. Tilsæt til sidst blomkålen, og rør det hele sammen.
Smør faste muffinsforme (f.eks. silikoneforme) med fedtstof, og fordel æggemassen i. Læg de forbagte stykker bacon over. Bag æggemuffinsene i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.