Æggemuffins med pølser
Rigtig gode æggemuffins med pølser, tomat og purløg. Populære hos både børn og voksne, og velegnede til både morgenmad, brunch, frokost og aftensmad. De kan fryses så lav en stor portion.
Ingredienser
til 12 stk- 8 æg
- 200 g hytteost
- 4 pølser
- 200 g cherrytomater eller lignende
- 1 bdt purløg
- salt
- peber
- evt. lidt olie til at smøre muffinsformene
Slå æggene ud i en skål og pisk dem lidt med en gaffel. Bland hytteosten i.
Skær pølserne i skiver. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Skyl ligeledes purløget og hak eller klip det fint.
Bland pølser, tomater og purløg i æggemassen og krydr med salt og peber. Smør evt. muffinsformene med lidt olie inden fyldet fordeles i dem. Formene skal kun fyldes 3/4 op, så der også er plads til at de kan hæve lidt.
Bag i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter (afhængig af ovn).
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 128 kcal | 1532 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 22 g |
Protein | 10 g | 118 g |
Fedt | 9 g | 108 g |
*Næringsberegningen omfatter ikke olie til at smøre formene med. Hvis man bruger silikoneforme er det ikke nødvendigt at smøre dem med olie.