Æggesalat til baby
Mild æggesalat som din baby kan spise. Den er uden mælkeprodukter, og indeholder bl.a. revet æble, som giver en dejlig sødme.
Ingredienser
- 8 æg
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- ca. 2 1⁄2 dl rapsolie
- 2 bdt purløg
- 1 tsk mild karry (det er vigtigt at den er mild, så den ikke er for stærk for babys mave)
- evt. 1 tsk gurkemeje (mest for at give æggesalaten lidt farve - kan sagtens udelades)
- 2 æbler (æble giver æggesalaten lidt sødme)
Kog æggene i 8 minutter.
Pisk æggeblommerne i en skål. Pisk en lille smule olie i ad gangen, så æggeblommerne kan nå at optage det. Pisk gradvist mere olie i, indtil du har en tyk mayonnaise.
Skyl purløg og hak/klip dem fint.
Pil de kogte æg og hak dem fint. Bland dem sammen med purløg og tilsæt mayo indtil konsistensen er som ønsket. Smag til med karry og evt. gurkemeje.
Skyl æblerne og riv dem på er rivejern. Bland dem i æggesalaten. Smag evt. til med mere karry, men pas på at det ikke bliver for krydret for baby.