Aftensmad på 30 min.
Nem og lækker aftensmad på kun 30 min. med pasta, kylling og godt med grøntsager. Hele molevitten tilberedes i én gryde, så du også sparer på opvasken.
Flere idéer til mad på 30 minutter
Inden vi går videre ned til opskriften, vil jeg også lige anbefale de her retter, der er klar på under 30 minutter:
Hurtig aftensmad på panden (klar på 20 min.)Nem kylling i karry i fadTikTok pasta (i ovnen på 5 min.)Butterdej med lækkert fyldWok med hakket svinekød og nudler
Og lad os så komme i gang med at lave aftensmad 😀
Alt i én gryde og vupti, så er den lækre pastaret klar på ingen tid. Det er simpelthen så nemt!
Ingredienser
til 3 personer- 450 g kyllingefilet (eller andet kød, f.eks. hakket oksekød eller svinekød)
- 1 spsk olie
- 1 squash
- 3 peberfrugter
- 1 bdt forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 300 g pasta penne
- 4 dl fløde
- 6 dl vand
- 1 1⁄2 hønsebouillonterning
- evt. 50 g parmesanost (og evt. ekstra til servering)
- evt. 1 tsk oregano eller rosmarin eller paprika (hvis du vil have ekstra smag i retten)
- salt
- peber
Sådan laver du aftensmad på kun 30 min.
- Skær kyllingefileterne i mundrette stykker, krydr dem med salt og peber, og brun dem af i olien ved høj varme. Forbered grøntsagerne imens.
- Skyl squash og peberfrugter, og skær begge dele i tern. Skyl forårsløg, og snit dem fint. Gem gerne den grønne del af forårsløgene til at drysse med ved servering.
- Kom grøntsagerne op i gryden til kyllingen, og pres hvidløget i. Steg i 2 minutter.
- Tilsæt pasta penne, fløde, vand, hønsebouillonterning, evt. parmesan og evt. krydderi efter smag.
- Krydr godt med salt og peber, og bring retten i kog.
- Lad pastaretten koge i ca. 15 minutter, til pastaen er al dente. Rør rundt undervejs, så pastaen ikke brænder på i bunden.
- Drys evt. med den grønne del af forårsløgene, og server gerne retten med ekstra parmesanost.
Skal det være endnu hurtigere?
Aftensmad på 15 min.
Skal det være endnu hurtigere?
Hvis det skal gå ekstra stærkt med aftensmaden, kan du bruge frisk pasta eller suppehorn (quick makaroni) i stedet for pasta penne. Hold i så fald lidt af vandet tilbage, og tilsæt det kun, hvis det er nødvendigt.
Retten kan også laves vegetarisk
Du kan sagtens lave både en vegetarisk og en vegansk udgave af retten. Undlad kødet, og erstat piskefløde med f.eks. sojafløde eller lignende alternativ for en vegansk version.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for aftensmaden
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 190 kcal | 1191 kcal | 3573 kcal |
Kulhydrat | 14 g | 88 g | 264 g |
Protein | 9 g | 55 g | 165 g |
Fedt | 11 g | 68 g | 203 g |
Næringsberegningen omfatter hele opskriften - også pasta og parmesan.