Aioli med chili
Med denne hjemmerørte aioli - eller hvidløgsmayo om man vil - er kvaliteten sikret. Varier favoritten med chili, som sammen med hvidløg udgør et mageløst makkerpar og desuden giver et mere pikant udtryk samt en fin, rosa kulør.
Ingredienser
til 6 personer- 2 fed hvidløg
- 1 frisk chili
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 knsp salt
- rapsolie eller anden smagsneutral olie
Pres eller riv hvidløg ned i en skål. Flæk chilien og fjern kernerne. Hak chilien fint og kom den i skålen. Tilsæt æggeblommer og salt og pisk et øjeblik.
Tilsæt langsomt olien lidt af gangen mens der piskes, indtil aiolien har den ønskede konsistens. Det er vigtigt at der ikke tilsættes for meget olie på én gang, for så kan æggeblommerne ikke nå at optage den, og så skiller det.
Lad aiolien trække i køleskabet inden servering, så hvidløgssmagen rigtigt kan nå at trænge frem.