Amerikansk farsbrød
Nem opskrift på amerikansk farsbrød, der laves med oksekød, bacon og barbecuesauce. Revet cheddar og en håndfuld persille giver en fantastisk smag til farsen, som svøbes i bacon og bages i ovnen, til overfladen er gylden og sprød.
Ingredienser
til 6 personer- 2 skiver franskbrød (helst daggammelt og lidt tørt)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 bdt persille (lille)
- 80 g cheddarost
- 900 g hakket oksekød
- 1 1⁄2 dl barbecuesauce
- 2 æg
- salt
- peber
- 10 skiver bacon
- ekstra barbecuesauce til pensling
Sådan laver du det amerikanske farsbrød
- Forvarm ovnen til 220 grader.
- Kom franskbrødet i en minihakker eller foodprocessor, og blend det helt fint. Pil løg og hvidløg, og skyl persillen.
- Bland løg, persille og hvidløg med brødkrummerne, og blend det helt fint.
- Riv cheddarosten på et rivejern, hvis den ikke er revet i forvejen.
- Rør brødkrummer, løg, hvidløg, persille, cheddarost, hakket oksekød, barbecuesauce og æg sammen til en fars. Krydr med salt og peber.
- Læg baconskiverne på et stykke bagepapir, og fordel farsen henover. Pak baconen omkring, og vend farsbrødet om. Pensl ekstra barbecuesauce over baconen i et tyndt lag.
- Bag farsbrødet i ovnen i 30-40 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen og formen på farsbrødet.