Amerikanske cookies
Du behøver ikke sætte tid af til hævning og ikke mange minutter af til bagning i ovnen, så der er heldigvis ikke langt fra start til mål: At sætte tænderne i de sprøde vidundere fyldt med bløde chokoladestykker og knasende mandler.
Ingredienser
til 20 stk- 50 g kogechokolade
- 50 g mandler
- 40 g sukker
- 15 g brun farin
- 30 g smør med stuetemperatur (IKKE Kærgården eller andre blandingsprodukter)
- 1 æg (lille)
- 1 dl hvedemel
- 1 knsp salt
- 1 knsp natron
- 1 tsk vaniljesukker
Hak chokoladen og mandlerne.
Kom sukker, farin og smør i en skål og pisk godt.
Kom æg i og pisk.
Sigt mel i og rør med en grydeske. Kom herefter salt, natron og vaniljesukker i og rør.
Kom mandlerne i og rør, vend til sidst chokoladen i.
Læg små klatter af dejen på en bageplade med bagepapir. De amerikanske cookies bages i 7-10 minutter ved 175 grader. De er stadig bløde når de kommer ud af ovnen, men bliver dejligt sprøde, når de er kølet af.
Småkagerne skal opbevares i en lufttæt kagedåse, så de ikke bliver bløde.