Anderester opskrift
De lækreste måder at bruge anderester på. Uanset om du vælger at lave "hønsesalat" med and, andeburger, anderilette eller sprøde andekroketter, så er det super nemt når du allerede har rester af and.
Ingredienser
til 4 personer"Hønsesalat" bare med andekød
- 200 g andekød
- 3 spsk creme fraiche
- 3 spsk mayonnaise (eller mere creme fraiche)
- 1⁄2 bdt purløg
- Evt. 75 g aspargessnitter eller cornichoner
- 1 tsk dijonsennep
- salt
- peber
- 100 g bacontern
Andeburger med pulled and
- 400 g andekød
- Evt. lidt andefedt hvis du har
- 4 burgerboller
- Evt. rester af rødkål eller rødkålssalat. Jeg brugte coleslaw.
- 1⁄2 rødløg
- evt. mayonnaise eller burgerdressing eller hvad du nu foretrækker
Anderilette af anderester
- 100 g andefedt
- 200 g andekød
- Evt. 50 g cornichoner eller kapers (eller halvt af hver)
- salt
- peber
Krokeketter med and
- 200 g andekød
- 200 g kartofler (kogte)
- Evt. 2 spsk andefedt eller smør
- salt
- peber
- 2 æg
- 200 g rasp (gerne panko)
- 2 dl olie til stegning
Sådan laver du hønsesalat med anderester
Skær andekødet i små tern og bland det sammen med creme fraiche og mayonnaise.
Snit purløg fint og bland det i (gem lidt til pynt). Tilsæt evt. aspargessnitter eller finthakkede cornichoner.
Smag til med dijonsennep, salt og peber.
Steg baconternene sprøde og drys dem over ved servering sammen med purløg.
Andeburger med pulled duck
Hvis du har lidt andefedt, så lad det gerne stå lidt ved stuetemperatur inden det skal bruges. Så er det nemmere at smøre på anderesterne.
Pensl kødet med andefedt og læg det i et ildfast fad. Jeg dækker også fadet med sølvpapir for at kødet ikke bliver tørt, men hvis du vil have sprødt skind skal du ikke dække fadet. Varm kødet i ca. 15-20 mintter ved 180 grader. Lav resten af fyldet klar mens kødet varmes.
Kødet kan også sagtens spises koldt.
Træk andekødet fra hinanden med 2 gafler ligesom når man laver pulled pork. Lun burgerbollerne.
Så er det klar til servering.
Anderilette af anderester
Smelt andefedtet i en gryde ved lav varme.
Træk andekødet fra hinanden med to gafler, så det bliver helt fine strimler. Du kan evt. hakke det lidt med en kniv, hvis du vil have en endnu finere konsistens.
Bland kødet sammen med det smeltede andefedt. Tilsæt evt. finthakkede cornichoner eller kapers. Smag anderiletten til med salt og peber.
Den kan spises med det samme, men har godt af lige at sætte sig i køleskabet et par timer.
Kroketter med anderester
Riv andekødet fra hinanden med 2 gafler ligesom når man laver pulled pork. Det skal være helt fine strimler. Du kan evt. også hakke det med en kniv.
Mos de kogte kartofler og bland dem sammen med andekød og andefedt (eller smør) i en skål. Krydr med salt og peber. Ælt det godt sammen (det er nemmest med hænderne eller i en røremaskine).
Sæt blandingen på køl en times tid.
Slå æggene ud i en lille skål eller dyb tallerken og pisk dem med en gaffel.
Hæld raspen i en anden dyb tallerken.
Tril ande/kartoffel-blandingen til kugler. Rul dem først i æggemassen, dernæst i raspen og så i æggemassen igen og til sidst i raspen igen.
Steg kuglerne i olien på en pande ved middel varme til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.
Servér dem mens de er varme/lune - f.eks. med mayo eller anden dip.