Appelsinkage med marcipan og hvid chokolade
Super nem appelsinkage med marcipan og masser af hvid chokolade, som tilføjer en skøn karamelliseret og konfektagtig smag til den svampede kage. Servér den for sig selv eller som dessert med f.eks. creme fraiche eller vaniljeis til - og lav den gerne dagen forinden, så den kan nå at sætte sig og blive ekstra god.
Ingredienser
til 1 bradepande- 325 g smør
- 400 g hvid chokolade
- 5 æg
- 250 g sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 1⁄2 tsk salt
- 3⁄4 dl appelsinsaft
- 1 spsk appelsinskal
- 150 g marcipan
- 225 g hvedemel
Sådan bager du appelsinkagen
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Smelt smør og 3/4 af den hvide chokolade sammen i en gryde ved lav varme. Lad det køle af til stuetemperatur.
- Pisk æg, sukker, vaniljesukker og salt lyst og luftigt.
- Tilsæt appelsinsaft og -skal. Riv marcipanen, og pisk den i dejen sammen med smør/chokoladeblandingen.
- Sigt hvedemel, og hak den resterende hvide chokolade, og rør begge dele i kagedejen.
- Kom dejen op i en lille bradepande (ca. 25 x 35 cm) beklædt med bagepapir, og fordel den godt.
- Bag appelsinkagen i ca. 25-30 minutter.
Se også:
Saftig appelsinkage i springformAppelsinkage i bradepande
Hvor mange stykker bliver der af kagen?
Opskriften giver ca. 18 stykker i alt. Det er en ret intens kage, så man spiser ikke nødvendigvis så store stykker af den.
Skal der ikke bagepulver i?
Nej, der skal ikke bruges bagepulver i opskriften. Det er meningen, at konsistensen skal være lidt a la en brownie, og derfor skal der ikke hævemiddel i.
Kan den fryses?
Kagen kan sagtens fryses, og det kan være en god idé at skære den ud i stykker, inden den fryses ned, så det er nemt at tage et enkelt stykke eller to op, når lækkersulten melder sig.
Næringsindhold for appelsinkage med marcipan
pr. stykke | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 424 kcal | 7634 kcal |
Kulhydrat | 40 g | 727 g |
Protein | 5 g | 98 g |
Fedt | 27 g | 482 g |
*Næringsberegningen pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 18 stykker.