Appelsinsalat med granatæble
Flot, farverig og formidabel appelsinsalat med granatæblekerner og en fin balance mellem det søde, det syrlige, det let bitre og det skarpe.
Ingredienser
til 2 personer- 3 appelsiner
- 1⁄2 granatæble
- 100 g stenfrie vindruer
- 1⁄2 rødløg
- 50 g bitter salat (f.eks. rucola eller radicchio)
Skær skrællen af appelsinerne og skær "fileter" af frugtkødet ind imellem lamellerne. På den måde får man de flotteste appelsinstykker helt uden skind, men man kan selvfølgelig også bare skrælle appelsinerne og skære bådene i mindre stykker.
Bank på granatæblet med en grydeske, for at løsne kernerne. Skær granatæblet over og pil de røde kerner ud.
Skyl vindruerne og skær dem evt. i halve. Hak rødløget fint.
Skyl salaten grundigt og lad den dryppe af.
Bland forsigtigt appelsinsalaten sammen i en skål. Så er den klar til servering.
Se en af mine bedste opskrifter på dressing til salat