Asiatiske kødboller
De her asiatisk inspirerede kødboller er propfyldt med dejlig smag fra kombinationen af hvidløg, sesamfrø og teriyakisauce, og så bages de i ovnen, så de er ekstra nemme at lave. Den lækre sauce fuldender retten, og gør den perfekt at servere til f.eks. nudler eller ris.
Ingredienser
til 4 personerKødboller
- 1 bdt forårsløg
- 4 fed hvidløg
- 900 g hakket svine- og kalvekød
- 1 æg
- 1 1⁄4 dl rasp
- 3 spsk sesamfrø
- 5 spsk teriyaki sauce
Sauce
- 1 1⁄2 dl teriyaki sauce
- 1 tsk majsstivelse
- 2 tsk honning
Forslag til tilbehør
- ris
- nudler
- ristede sesamfrø
Hak forårsløg fint, og pres hvidløg. Kom begge dele op i en stor skål sammen med de øvrige ingredienser til kødbollerne. Ælt det godt sammen til en sammenhængende og ensartet fars. Lad farsen stå og trække i køleskabet i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader.
Form farsen til små kødboller, og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kødbollerne i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegte.
Sauce:
Rør teriyakisauce og majsstivelse sammen. Varm det op på en pande, og tilsæt honningen. Lad saucen tykne lidt, og bland derefter kødbollerne i.
Servér de asiatiske kødboller med f.eks. ris eller nudler og et lille drys ristede sesamfrø.