Asiatisk ret med svinekød
Den her asiatiske ret er lavet med svinekød og grøntsager, som får selskab af en lækker teriyakisauce og ristede sesamfrø. Retten er super enkel og kan serveres med f.eks. ris eller nudler.
Ingredienser
til 3 personer- 2 spsk sesamfrø
- salt
- 1 spsk rapsolie
- 2 spsk sesamolie
- 3 spsk teriyaki sauce
- 350 g svinekød i tern (eller strimler)
Sauce
- 8 spsk teriyaki sauce
- 3 fed hvidløg
- 3 stk løg
- 1 bdt forårsløg
- 1 håndfuld citronmelisse (frisk)
- 2 dl madlavningsfløde
- 3 gulerødder
Forslag til tilbehør
- ris
- nudler
Rist sesamfrøene på en tør pande eller i en gryde med lidt salt. Pas på, at de ikke brænder på.
Varm en stegepande op ved høj varme, og hæld rapsolie, sesamolie og teriyakisovs på. Brun svinekødet heri - det behøver ikke at blive gennemstegt. Sæt kødet til side.
Sauce:
Skru ned til middel varme, og kom teriyakisauce på den pande, som kødet blev stegt på. Hak løg, pres hvidløg, og snit forårsløg. Kom det på panden, og svits det i teriyakisaucen. Hak citronmelisse fint, og kom det på panden sammen med madlavningsfløden.
Skræl gulerødderne, og lav lange gulerodsstrimler med en kartoffelskræller. Lad saucen koge op, og tilsæt så svinekødet og gulerodsstrimlerne. Lad det simre ved lav varme, til kødet er gennemstegt.
Bland sesamfrøene i retten lige inden servering, eller servér dem i en skål for sig selv, så kan folk selv vælge, hvor meget de vil have på.
Server retten med nykogte ris eller nudler.