Salat med laks og asparges
Lækker salat med grønne og hvide asparges, ovnbagt laks, lynsyltet rødløg og friske cherrytomater, som også er utrolig flot at se på. Sammen med en hurtig hjemmelavet dressing, er den yderst velegnet til en solskinsrig sommerdag.
Ingredienser
til 4 personerLynsyltede rødløg
- 3 dl sukker
- 3 dl eddike
- 5 sorte peberkorn
- evt. 2 laurbærblade
- 1 stk rødløg
Salaten
- 400 g laksefilet
- 1 l vand
- 25 g smør
- ca. 1 tsk salt
- 5 stk hvide asparges
- 10 stk jordbær
- 10 stk cherrytomater
- 5 stk grønne asparges
- 1 pk salat
Dressing
- saften fra 1 limefrugt
- 4 spsk olivenolie
- 1 håndfuld dild
Lynsyltede rødløg:
Kog sukker og eddike op, og tilsæt peberkorn og evt. laurbærblade. Skær rødløg ud i både, og pil skallerne fra hinanden. Kog syltelagen op, og lad den afkøle i 2 minutter. Hæld den derefter over rødløgene.
Tilberedning af laks og grøntsager:
Forvarm ovnen på 200 grader. Sæt laksefilerne i et ovnfast fad, og stil dem i ovnen, når løgene har syltet i 15 minutter. Bag laksen i 12-15 minutter, og forbered resten af salaten imens.
Bring vandet i kog, og tilsæt smør og salt. Knæk bunden af de hvide asparges og skræl dem. Lad dem efterfølgende koge i ca. 3-4 minutter.
Halvér jordbær og tomater, og skær både hvide og grønne asparges i mundrette stykker i en skrå vinkel.
Dressing:
Bland limesaft og olivenolie. Hak dilden, og bland den i.
Anretning af salaten:
Tag laksefileterne ud af ovnen, og riv dem fra hinanden i gode stykker.
Anret salaten på et fad eller i portioner. Skyl salaten, og læg den i bunden. Fordel de andre ingredienser tilfældigt, og hæld halvdelen af dressingen ud over salaten. Server resten af dressing ved siden af.
Tip:
Server evt. med sprøde brødcroutoner!