Græsk auberginesalat
I denne græske auberginesalat spiller smagen og konsistensen af de hvidløgsstegte auberginer perfekt sammen med de solmodne tomater. Den hakkede persille tilføjer et friskt element og gør salaten mere raffineret i både smag og udseende.
Ingredienser
til 2 personer- 1 aubergine
- 2 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
- salt
- peber
- 200 g tomater
- 1 bdt forårsløg
- 1 bdt persille
- lidt citronsaft eller rødvinseddike
Skær auberginen i ca. 1/2 cm tykke skiver på langs.
Pres hvidløg, og bland det med olie, salt og peber. Smør det på aubergineskiverne, og steg dem på en pande ved middelhøj varme, til de er helt møre og har taget godt med farve.
I mellemtiden skæres tomaterne i mundrette stykker, forårsløg snittes fint og persillen hakkes.
Skær de stegte auberginer i tern. Bland det hele sammen i en skål.
Dryp lidt citronsaft eller rødvinseddike over auberginesalaten for at balancere den ellers lidt "fede" salat med noget friskt.
Velbekomme!
- Publiceret d.
- 08.12.14.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Græsk mad ›
- Græske salater