Sprød bacon i ovn
Se hvordan du steger perfekt sprød bacon i ovnen. Få både svar på hvilken temperatur og stegetid, der giver det bedste resultat.
Ingredienser
til 1 portion- 8 skiver bacon
Sådan laver du sprød bacon i ovnen
Beklæd en bradepande med bagepapir.
Fordel baconskiverne på bagepapiret.
Stegetid og temperatur
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Sæt bagepladen i ovnen, og steg baconen i 13-14 minutter, til det er gyldent og sprødt. Denne stegetid giver sprødt, men stadig saftigt bacon. Er du mere til helt gennemsprødt bacon, kan du give det et par minutter mere, men hold godt øje med, at det ikke brænder på.
Hvis det er nogle tykke skiver, kan det også være, at baconen skal stege lidt længere.
Varmluft eller over- og undervarme?
Jeg anbefaler at bruge varmluft til stegningen, da det giver et mere jævnt stegeresultat. Du kan dog sagtens bruge over- og undervarme i stedet for, så skal temperaturen bare skrues op på 210 grader.
Servér f.eks. til en lækker omgang røræg eller en god æggekage.
Kan man stege bacontern i ovnen?
Ja, det kan man, men stegetiden er dog lidt længere, da ternene skal stege omkring 18-19 minutter, før de er ordentligt sprøde.
Kan man lave det dagen før?
Ja, man kan godt stege bacon dagen før, men det mister sprødheden, når det gemmes til dagen efter. Kan man leve med det, kan man godt stege det dagen før, det skal bruges. Er det derimod vigtigt, at baconen serveres sprød, vil jeg klart anbefale, at man venter med at stege det, til umiddelbart inden det skal bruges.
Hvis du skal lave en stor portion
Man kan sagtens lave flere lag bacon i ovnen, men så er det vigtigt at bruge varmluft, da varmen så cirkuleres ligeligt mellem bagepladerne, og baconen bliver stegt ensartet.
Steg baconen mellem bagepapir og få helt lige skiver
Du kan få flotte lige baconskiver ved at stege dem mellem bagepapir og i pres. Fordel skiverne på bagepapiret, læg et ekstra stykke bagepapir henover, og placér en bageplade ovenpå, så der er lidt vægt på. Steg dem på samme måde som beskrevet i opskriften.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor lang tid tager det at lave?
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid i ovnen:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for ovnstegte baconskiver
pr. skive | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 53 kcal | 426 kcal |
Kulhydrat | g | g |
Protein | 2 g | 18 g |
Fedt | 5 g | 40 g |