Bagte æbler med brun farin
Skønne bagte æbler fyldt med smeltet chokolade og brun farin, der giver en lækker karamelagtig smag til æblerne. De smager allerbedst, mens de stadig er lune – og meget gerne med en klat kold flødeskum til.
Ingredienser
til 6 personer- 75 g brun farin
- 50 g smør (stuetemperatur)
- 2 dl piskefløde (til flødeskum)
- 6 æbler
- 60 g chokolade
Forvarm ovnen til 200 grader.
Halver æblerne, og fjern kernehusene. Læg æblerne op i et ildfast fad. Hak chokoladen, og fordel den i de huller, hvor kernehusene har været.
Kom brun farin og smør i en gryde, og lad det smelte sammen ved middelvarme. Fordel blandingen på æblerne, og læg alufolie over fadet.
Bag æblerne i ovnen i 30 minutter, og pisk i mellemtiden fløden til flødeskum. Server de bagte æbler med flødeskum til, mens de stadig er lune.
- Publiceret d.
- 13.09.16.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Dessert ›
- Desserter med frugt ›
- Desserter med æbler