Bagt spidskål i ovn
Bagt spidskål skal blot pensles med en skøn olieblanding, tilberedes i ovnen i nogle minutter, og så har du det lækreste og nemmeste tilbehør. Kålen bevarer sin sprødhed, men får en dejlig karamelliseret overflade.
Video: Så nemt er det at lave spidskål i ovnen
Inden du scroller ned til opskriften, så se lige i videoen, hvor simpelt det er at lave de lækreste ovnbagte spidskål.Ingredienser
til 4 personer- 1 spidskål (stort)
- 1⁄2 dl olie
- 2 tsk salt
- 3 spsk citronsaft
- 1 håndfuld basilikum
Sådan laver du bagt spidskål
Skyl spidskål, og skær det ud i kvarte.
Bland olie, salt, citron og hakket basilikum i en skål, og rør det godt sammen. Pensl spidskålen på hver side med olieblandingen.
Kom stykkerne i et ovnfast fad eller på en bradepande, og bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 220 grader.
Se også:
Er du lige så vild med spidskål, som jeg er, så se her, hvordan du laver lækre stegte spidskål med honning og soja.
Fakta om opskriften
Oprindelse: Det nordiske køkken
Forberedelsestid:
Tid i ovnen: (afhængig af ovn og hvor mørt du vil have det)
Samlet tid:
Næringsindhold for ovnbagt spidskål
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 145 kcal | 578 kcal |
Kulhydrat | 5 g | 21 g |
Protein | 3 g | 12 g |
Fedt | 12 g | 47 g |