Banankage med valnødder
Dejlig nem opskrift på banankage, der er fyldt med valnødder og mørk chokolade. Kagen er hurtig at lave, og den kan evt. serveres til en kop friskbrygget kaffe eller te.
Ingredienser
til 1 form- 2 æg
- 140 g sukker
- 2 bananer
- 1⁄2 dl kaffe
- 100 g smør
- 1 1⁄2 tsk bagepulver
- 200 g hvedemel
- 50 g valnødder
- 50 g chokolade
Pynt
- evt. flormelis
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Mos bananerne sammen med kaffen, og tilsæt det.
Smelt smørret, og tilsæt også det.
Sigt bagepulver og hvedemel i dejen, og rør, til dejen er ensartet.
Hak valnødder og chokolade, og vend det i dejen.
Kom dejen i en smurt rugbrødsform, og bag den ved 175 grader i ca. 30-40 minutter. Tjek efter med en strikkepind eller lignende, om kagen er færdigbagt.
Lad banankagen køle af, og server den evt. med lidt flormelis på toppen.
Kagen kan fryses i en lufttæt pose. På frost kan den holde sig i 2-3 måneder.