Banankage med chokolade og nødder
Fabelagtig banankage, hvor kagens fugtige konsistens kombineres med knas fra lækker chokolade og delikate nødder. Det hele fuldendes af den silkebløde chokoladecreme, der passer perfekt til bananernes sødme.
Ingredienser
til 1 stk- 3 æg
- 180 g sukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 100 g smør
- 2 bananer (modne)
- 115 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 100 g mørk chokolade
- 100 g nødder (f.eks. hasselnødder eller valnødder)
Chokoladecreme
- 35 g smør
- 100 g chokolade
- 2 spsk fløde
Sådan bager du banankagen
Pisk æg, sukker og vaniljepulver lyst og luftigt.
Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Rør det i æggeblandingen.
Mos bananerne, og kom dem i dejen.
Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen ad tre omgange. Vend melet forsigtigt i efter hver tilsætning.
Hak chokolade og valnødder groft, og rør det forsigtigt i dejen. Gem evt. lidt af de hakkede valnødder til at pynte banankagen med.
Kom dejen i en brødform (ca. 23 cm) foret med bagepapir. Bag kagen ved 175 grader i ca. 50-55 minutter.
Chokoladecreme
Smelt smør og chokolade over lav varme. Tag blandingen af varmen, og rør fløden i.
Lad cremen køle af og tykne, og smør den herefter på den afkølede banankage. Har du gemt lidt af de hakkede valnødder, kan du drysse dem over banankagen.
Se også:
Hurtig banankage med chokolade