Bananmuffins med Nutella
De her lækre bananmuffins med Nutella er ikke bare nemme at lave, de smager også skønt. Nutella og banan passer bare SÅ godt sammen, og så tilføjer chokoladestykkerne lidt knas til de luftige muffins.
Ingredienser
til 12 stk- 150 g smør
- 2 æg
- 125 g sukker
- 3 bananer
- 250 g hvedemel
- 2 1⁄2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 50 g mørke chokoladeknapper
- 70 g Nutella
Forvarm ovnen til 190 grader.
Smelt smørret ved lav varme, og lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker luftigt i en skål. Mos bananerne grundigt med en gaffel, og rør dem i æggesnapsen.
Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål, og sigt halvdelen i dejen. Vend det forsigtigt i med en dejskraber, og rør herefter halvdelen af smørret i. Sigt den sidste halvdel af melblandingen i, og vend det i dejen. Rør det sidste smeltede smør i, og tilsæt chokoladeknapperne.
Fyld dejen i muffinsforme, til de er halvt fyldte. Fordel halvdelen af Nutellaen ovenpå, og fyld mere dej på, til formene er lidt mere end 3/4 fyldt. Fordel det sidste af Nutellaen i formene, og brug et træspyd eller en lille kniv til forsigtigt at blande Nutella og dej sammen, til du har et fint marmoreret mønster.
Bag dine bananmuffins i ca. 15-16 minutter, eller indtil de er gennembagte og gyldne på toppen.
Se også:
Denne svampede banankage med den lækreste Nutella-creme - den er slet ikke til at stå for.
Næringsindhold for opskriften på bananmuffins
pr. muffin | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 319 kcal | 3827 kcal |
Kulhydrat | 41 g | 487 g |
Protein | 5 g | 57 g |
Fedt | 15 g | 178 g |