Bearnaisekartofler
Denne fantastiske opskrift på bearnaisekartofler kombinerer to af de bedste ting i verden: Bearnaise og flødekartofler. Resultatet er lækre cremede kartofler med en helt suveræn smag. Man kan faktisk næsten ikke stoppe med at spise af dem.
Ingredienser
til 3 personer- 4 dl fløde
- 500 g kartofler (gerne bagekartofler)
- 2 spsk frisk estragon
- 1 1⁄2 spsk bearnaiseessens
- 2 tsk salt
- peber
Sådan laver du bearnaisekartofler
Kom fløden op i en gryde, og varm den op til en let simren. Lad fløden simre i 5-10 minutter.
Skræl imens kartoflerne, og skær dem i skiver. Hak estragonen fint.
Tilsæt bearnaiseessens, salt og frisk estragon til den varme fløde, og krydr med peber. Vend dernæst kartoflerne godt rundt heri. Lad det simre yderligere 5 minutter.
Hæld det hele i et smurt ildfast fad, og bag det ca. 1 time i ovnen ved 200 grader, til kartoflerne er møre. Hvis bearnaisekartoflerne er ved at blive for mørke på toppen, kan du dække fadet med stanniol.
Se også:
Denne ultra lækre opskrift på luksus flødekartofler med bacon og porre.
- Publiceret d.
- 25.05.20.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Kartofler ›
- Flødekartofler