Bearnaise mayo
Det kan være lidt af et projekt at lave hjemmelavet bearnaisesauce, men man kan skyde genvej og i stedet lave den her skønne bearnaise mayo. Det er lækkert tilbehør til f.eks. burgere, en god bøf eller som dip til grøntsager.
Ingredienser
til 1 portionBearnaiseessens
- 1 skalotteløg
- 1⁄2 dl hvidvin
- 1⁄2 dl hvidvinseddike
- 1⁄4 tsk peberkorn
- 3 stilke estragon
Bearnaise mayo
- 1 1⁄2 dl mayonnaise
- 2 tsk bearnaiseessens (ovenstående)
- 1 tsk honning
- 2 spsk estragon
- salt
- peber
Bearnaiseessens:
Hak skalotteløg fint, og kom det op i en gryde med hvidvin, hvidvinseddike og peberkorn. Hak estragonstilkene groft, og kom også dem i gryden. Bring blandingen i kog, og lad det koge, til der er omkring den mængde essens, som skal bruges til bearnaise mayoen. Sigt essensen, og lad den køle helt af.
Bearnaise mayo:
Rør mayonnaisen sammen med bearnaiseessens og honning. Hak estragon fint, og bland den i. Smag til med salt og peber, og sæt mayoen på køl indtil servering.