Blåbærtrifli
Friske blåbær, sprøde makroner, cremet flødeskum og den lækreste vaniljecreme - så har du en blåbærtrifli. Opskriften er nem at følge, og resultatet taler for sig selv.
Ingredienser
til 4 personer- 250 g blåbær
- 100 g makroner
- 2 dl fløde
Vaniljecreme
- 1 vaniljestang
- 4 æggeblommer
- 1 dl sukker
- 1 spsk majsstivelse
- 4 dl letmælk
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en ske. Pisk dem sammen med æggeblommer, sukker og majsstivelse i en gryde. Pisk mælken i lidt ad gangen.
Bring gryden i kog ved svag-middel varme mens der piskes, indtil vaniljecremen har den ønskede konsistens. Tag gryden af varmen og lad cremen køle af - evt. i køleskabet.
Samling af blåbærtriflien
Skyl blåbærrene og lad dem dryppe af. Pisk fløden til flødeskum. Knus makronerne groft - evt. i en frysepose.
Anret blåbærtriflien lagvis i portionsglas. Altså et (eller flere) lag med henholdsvis blåbær, makroner, vaniljecreme og flødeskum. Så er den klar til servering.