Blendet champignonsuppe
Simpel champignonsuppe med svampenes fyldige smag i centrum. Knasende bacontern giver et røget anstrøg og pynter på suppens sarte kulør. Server som blød og let hovedret eller som forret, der går godt til de fleste menuer.
Ingredienser
til 2 personer- ca. 100 g bacontern
- 2 løg
- 250 g champignoner
- 5 dl hønsebouillon eller anden bouillon
- fløde
- salt
- peber
Steg baconternene gyldne på en pande ved middel varme. Læg dem derefter på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedt.
Hak løgene. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Hæld lidt af baconfedtet fra panden, i en gryde og svits løg og champignoner deri. Tag evt. nogle af de svitsede champignoner op af gryden, så de kan bruges som pynt på suppen senere.
Når løgene er klare (de skal ikke brune), hældes bouillon på. Lad suppen koge under låg indtil champignonerne er helt møre.
Tag gryden af varmen og blend champignonsuppen med en stavblender (det er det nemmeste) eller i en blender. Sæt gryden tilbage på blusset, og bring suppen i kog.
Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
Server champignonsuppen med baconternene (og evt. nogle svitsede champignoner) på toppen.