Blinis med laks
Disse lækre blinis er toppet med røget laks og en creme af flødeost, citron og dild. De smager skønt, og så ser de også flotte ud. Det er rigtig gæstemad, når det skal være lidt fint, og de kan både laves med færdigkøbte og hjemmelavede blinis pandekager.
Ingredienser
til 20 stk- 30 g pinjekerner (kan udelades)
- 1 bdt frisk dild
- 1 økologisk citron
- 250 g flødeost naturel
- salt
- peber
- 20 blinis pandekager (hjemmelavede eller færdigkøbte)
- 300 g røget laks (eller gravad laks)
Rist pinjekernerne på en tør pande, og lad dem køle af.
Tag topskuddene fra dildkvistene, og læg dem til side. De skal bruges til pynt. Hak resten af dilden fint, og kom det op i en skål.
Riv skallen af citronen fint. Bland det med den hakkede dild og flødeosten, og smag til med salt, peber og saft fra citronen. Kom cremen i en sprøjtepose evt. med en stjernetyl.
Sprøjt en god klat af cremen på hver af dine blinis pandekager. Læg en skive røget laks i den ene side, og pynt med frisk dild og evt. de ristede pinjekerner.
- Publiceret d.
- 04.01.17.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Forretter ›
- Forretter med fisk ›
- Forretter med laks