Bløde bamseboller
Denne opskrift giver de lækreste bløde bamseboller med en skøn sødme og en dejlig smag af kardemomme. Bollerne kan f.eks. bruges til børnefødselsdag, og man kan også blande rosiner eller chokoladestykker i dejen.
Ingredienser
til 18 stk- 4 1⁄2 dl mælk
- 3⁄4 pk gær
- 1 æg
- ca. 750 g hvedemel
- 1 tsk kardemomme
- 140 g sukker
- 1⁄2 tsk salt
- 110 g smør (stuetemperatur)
Derudover
- 1 æg (til pensling)
Varm mælken op til ca. 37 grader (lillefingervarmt), og hæld den over i en røreskål. Opløs gæren heri, og tilsæt også ægget.
Bland hvedemel, kardemomme, sukker og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, mens dejen bliver rørt sammen på røremaskine. Du kan også sagtens røre det godt sammen med en grydeske.
Lad dejen hvile i 10 minutter. Skær smørret i tern, og rør det ind i dejen, til dejen er helt ensartet og slipper siderne af røreskålen.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.
Form dejen til boller, og lad dem efterhæve i i ca. 30 minutter, mens ovnen varmer op til 225 grader.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i 8-10 minutter. Hold øje med dem, så de ikke får for meget. Lad bamsebollerne køle af på en rist.
Se også:
Jeg kan også klart anbefale disse luftige og lækre havreboller - de er altid populære.