Blomkål i ovn med rasp
Det tager ingen tid at lave de her dejlige blomkål i ovn med rasp, som giver den lækreste sprøde overflade. Gode som tilbehør til kødretter, i en salat eller i vegetariske retter.
Ingredienser
til 3 personer- 1 blomkål (á 5-600 gram)
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- peber
- 100 g rasp
- evt. 2 tsk paprika
- evt. 1 tsk hvidløgspulver (eller andet krydderi efter smag)
Sådan laver du crispy ovnbagt blomkål med rasp
- Start med at skære blomkålen ud i relativt store buketter (se her hvis du også vil bruge blomkålsstokken).
- Vend dem med olivenolie, salt og lidt peber.
- Bland rasp og evt. hvidløgspulver og paprika sammen i en skål.
- Vend blomkålsbuketterne godt rundt i raspblandingen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag de panerede blomkål ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter. Vend buketterne et par gange undervejs i bagningen, så de bliver stegt sprøde over det hele.
Blomkål i ovn på flere lækre måder:
Blomkål i ovn med honningBagt blomkål med parmesanBlomkålshotwings
Kan man panere blomkål i skiver?
Du kan fint skære nogle tykke skiver af blomkål og panere dem i stedet for buketterne. Så skal de dog bage 5 minutter længere i ovnen. Se her, hvor lækre skiverne bliver:
Kan man bruge stokken?
Ja, det kan du godt, den skal bare stege lidt længere end buketterne. Skær stokken i skiver, vend dem i olivenolie og rasp, og bag dem ca. 30 minutter i alt. Vend gerne et par gange undervejs.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for paneret blomkål
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 236 kcal | 708 kcal |
Kulhydrat | 25 g | 75 g |
Protein | 8 g | 23 g |
Fedt | 10 g | 31 g |