Coleslaw med blomkål
Lidt anderledes coleslaw med blomkål i stedet for hvidkål - men det bliver den bestemt ikke ringere af.
Ingredienser
til 4 personer- 500 g gulerødder
- 1 hoved blomkål
- saften fra 1⁄2 citron
- 1 tsk sukker
- salt
- peber
- evt. 1⁄2 løg
- 2 spsk mayonnaise
- 3 dl creme fraiche 18%
- 2 spsk dijonsennep
Sådan laver du blomkåls-coleslaw
Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
Skyl blomkålen og lad den dryppe godt af. Dup den evt. tør med lidt køkkenrulle. Riv den ligeledes på den grove side af rivejernet.
Bland citronsaft, sukker, salt og peber sammen i en skål. Rør indtil sukkeret er opløst. Bland det sammen med revet gulerod og blomkål.
Hak løget fint og bland det i - kan udelades.
Rør mayonnaise, creme fraiche og dijonsennep i. Smag evt. coleslaw'en til med mere salt, peber og sennep.
Den kan spises med det samme, eller opbevares i køleskabet indtil servering.
P.S. Næste gang du skal lave den klassiske variant, så prøv min opskrift på nem coleslaw. Den er et sikkert hit hver gang.
Næringsindhold
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 85 kcal | 300 kcal | 1198 kcal |
Kulhydrat | 5 g | 16 g | 64 g |
Protein | 2 g | 7 g | 29 g |
Fedt | 6 g | 21 g | 85 g |
Kan salaten laves i forvejen?
Salaten egner sig rigtig godt til at lave i forvejen og kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet. Hvis du laver den på forhånd, kan det være en god idé at undlade løg, så det ikke smager for meget igennem i salaten.
Andre spændende coleslaw-varianter
Coleslaw er lækkert i alle mulige afskygninger. Prøv f.eks. denne sunde coleslaw med avocado, en lækker rødkålscoleslaw eller denne spændende asiatiske coleslaw.