Blomkålsfrikadeller
Lækre blomkålsfrikadeller med hvidløg og chili og en dejlig blød midte samt en skøn sprød skorpe. Frikadellerne gør det nemt at undvære kød, men de kan også serveres som tilbehør.
Ingredienser
til 4 personer- 1 blomkål
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 frisk chili
- 1 æg
- 1 dl rasp
- 1 dl hvedemel
- salt
- peber
- olie
Sådan laver du blomkålsfrikadellerne
- Skyl blomkålen, og skær den i mindre stykker.
- Kog blomkålsstykkerne i letsaltet vand, indtil de er møre.
- Blend det kogte blomkål med løg, hvidløg og chili til en ensartet mos.
- Kom æg, rasp, mel, salt og peber i mosen, og rør det hele godt sammen. Lad blomkålsfarsen hvile på køl i 15 minutter.
- Form farsen til frikadeller med en spiseske og den ene håndflade så godt som muligt, og steg dem i olie på en pande, til de er sprøde.
- Kom evt. blomkålsfrikadellerne i et fad, og bag dem færdigt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, så de bliver sprøde på alle sider.
Servér f.eks. med:
Ovnbagte kartoflerEn god salat
Se flere idéer til tilbehør her
Godt tilbehør til blomkålsfrikadellerne
Til blomkålsfrikadellerne kan jeg anbefale disse opskrifter på lækkert tilbehør:
Lækre rösti med rodfrugterNem bønnesalat med mandler og fetaDressing der passer godt til blomkålsfrikadellerne
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 255 kcal | 1018 kcal |
Kulhydrat | 24 g | 97 g |
Protein | 8 g | 33 g |
Fedt | 13 g | 51 g |
Alternativer til hvedemel
Hvis man af den ene eller den anden årsag gerne vil udelade hvedemel, kan man f.eks. bruge fintblendede havregryn i stedet for. Det er muligt, at mængden skal justeres i så fald, for at blomkålsfrikadellerne får den rigtige konsistens.
Skal blomkålsdellerne være glutenfrie, kan man erstatte mel og rasp med f.eks. boghvedemel, majsmel, kikærtemel eller lignende.