Blomkålssalat med granatæble
Søde granatæblekerner, sprøde, ristede mandler og friske krydderurter giver denne blomkålssalat en særligt lækker aromatisk smag og masser af fylde.
Ingredienser
til 4 personer- 50 g mandler
- 1 hoved blomkål
- 1⁄2 fed hvidløg
- Kernerne fra 1⁄2 granatæble
- 1 håndfuld frisk koriander eller andre krydderurter efter smag.
Rist mandlerne på en tør pande til de har fået lidt farve. Lad dem derefter køle af.
Skyl blomkålen og lad den dryppe godt af. Riv den på den grove side af et rivejern.
Riv hvidløg fint. Pil kernerne ud af granatæblet.
Skyl den friske koriander, og lad den dryppe af. Hak den groft. Hak ligeledes de afkølede mandler groft.
Tag evt. lidt mandler, granatæblekerner og koriander fra til at pynte med. Bland resten sammen i en skål, og pynt blomkålssalaten. Så er den klar til servering.
Salaten kan også sagtens laves i forvejen. Den kan holde sig et par dage i køleskabet.
Se forslag til dressing her