Blomkålsrisotto med kylling og parmesan
Blomkålsrisotto er en sundere, men lige så lækker udgave af den traditionelle risotto. Her er risene blot byttet ud med blomkålsris, men resultatet er stadig en dejlig cremet ret med kylling, parmesan og friske krydderurter samt citron, der lige giver det sidste pift til retten. Super god hvis du spiser low carb eller bare gerne vil have lidt ekstra grøntsager på en nem og lækker måde.
Ingredienser
til 3 personer- 350 g kyllingeinderfilet
- salt
- peber
- olie
- 3 løg eller rødløg
- 3 peberfrugter
- 2 fed hvidløg
- 1 1⁄2 dl fløde
- 1 dl vand
- 1⁄2 hønsebouillonterning
- saft af 1⁄4 citron
- 50 g frossen hakket spinat (optøet og afdryppet)
- 1⁄2 blomkål (stort)
- 1⁄2 bdt frisk basilikum
- 1⁄2 bdt persille
- 60 g revet parmesanost
Fremgangsmåde
Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber, og steg dem i lidt olie, til de er gyldne og gennemstegte. Sæt dem til side til senere.
Imens kyllingen steger, kan du forberede grøntsagerne. Pil løg, og hak dem fint. Skyl peberfrugter, og skær dem i tern. Svits løg og peberfrugt ved middel varme i den resterende olie, efter kyllingen er taget op. Tilsæt evt. lidt mere olie, hvis det er nødvendigt. Steg det ca. fem minutter.
Pil hvidløg, og pres det over de stegte grøntsager. Svits det med et minuts tid, og tilsæt efterfølgende fløde, vand, hønsebouillonterning og citronsaft. Bring det i kog, og tilsæt spinat. Lad sovsen simre, imens blomkålen forberedes.
Skyl blomkål, og fjern bladene. Riv både stok og top af kålen på den grove side af rivejernet.
Hak basilikum og persille, og tilsæt det til sovsen sammen med revet parmesan. Smag til med salt og peber.
Tilsæt blomkål til retten, og vend det godt rundt i sovsen. Stik kyllingen ned i blomkålsrisottoen, og lad det simre i fem minutter, til blomkålsrisene er møre, og kyllingen er varmet igennem.
Se også:
Denne mega lækre opskrift på stegte blomkålsris med kylling og grøntsager.
Hvad kan man bruge overskydende blomkål til?
Hvis der er rester af blomkål, er det perfekt at bruge dem i en af disse lækre retter:
Oksekød i fad med blomkålsmosLækre blomkålsfrikadellerKylling i karry med blomkål
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 569 kcal | 1708 kcal |
Kulhydrat | 22 g | 67 g |
Protein | 39 g | 116 g |
Fedt | 35 g | 104 g |