Blomkålssalat med æble
Dejlig let blomkålssalat i milde farver med syrlige tynde skiver æble og sprøde pinjekerner. Salaten passer til alt fra fisk til en god bøf eller ovnbagt kylling, da den både er frisk og mættende. Salaten smager ekstra godt med eksempelvis en klassisk sennepsdressing til.
Ingredienser
til 4 personer- 1 blomkål
- 40 g pinjekerner
- 1 citron
- 1 æble
- 1 håndfuld persille
- 40 g tørrede tranebær
Del blomkålen i buketter. Kom dem i en gryde med kogende vand, og lad dem koge i 5 minutter. Hæld derefter vandet fra, og skyl dem med koldt vand, så de bevarer deres tekstur.
Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne, og lad dem derefter køle af.
Pres citronsaften i en skål, og stil det til side. Skær æblet i skiver, og vend skiverne i citronsaften. Hæld citronsaften fra igen (den kan evt. bruges til en dressing), og bland så æblerne med blomkålen.
Hak persillen, og vend den i salaten. Drys tranebærrene og de ristede pinjekerner på toppen, og server straks blomkålssalaten med eksempelvis en god sennepsdressing til.