Blomkålssalat med mandler og feta
Knasende sprød og lækker blomkålssalat med mandler og feta, så der også er et herligt cremet element i salaten. Suverænt god som tilbehør til de fleste retter - omend den hurtigt kan komme til at stjæle rampelyset.
Ingredienser
til 4 personer- 200 g grønne bønner
- 75 g mandler
- 1 hoved blomkål
- 2 forårsløg
- 1 avocado
- lidt citronsaft
- 150 g feta
Lækker dressing til blomkålssalaten
- 175 g creme fraiche
- 1 spsk dijonsennep
- saft af 1⁄2 citron
- 1 bdt purløg
- salt
- peber
Sådan laver du blomkålssalaten
Nip enderne af de grønne bønner, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter - de skal være møre, men stadig have bid. Hæld vandet fra, og lad dem køle af. Skær dem evt. i mindre, mundrette stykker.
Rist mandlerne på en tør pande. Kom dem op i en skål, og sæt dem til side.
Skær stokken og bladene fra blomkålen, og del den i mindre buketter. Snit buketterne helt tyndt. Snit forårsløg fint.
Fjern skræl og sten fra avocadoen, og skær den i tern. Dryp med lidt citronsaft, så ternene ikke bliver brune. Bland blomkål, forårsløg, avocado, mandler og grønne bønner sammen.
Smuldr fetaen med fingrene, eller skær den i tern, og bland den forsigtigt i blomkålssalaten.
Lækker dressing:
Kom creme fraiche op i en skål, og rør det sammen med dijonsennep og citronsaft. Klip eller hak purløg fint, og bland det i dressingen. Smag til med salt og peber.
Se også:
Denne suveræne blomkålssalat med broccoli og sprød bacon.
Andre dressinger, der passer godt til salaten
Hvis du ikke er så vild med sennep og derfor ønsker at lave en anden dressing, passer disse alternativer rigtig godt til:
Creme fraiche dressing med purløgCremet avocadodressingNem hvidløgsdressing
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 407 kcal | 1629 kcal |
Kulhydrat | 12 g | 47 g |
Protein | 17 g | 66 g |
Fedt | 31 g | 124 g |
Næringsberegningen omfatter både selve blomkålssalaten og dressingen.