Blomkålssalat med nødder
Dejlig cremet blomkålssalat med ristede hasselnødder og friske grøntsager i form af sprøde cherrytomater og frisk grøn rucola. Blomkålsbuketterne vendes i en skøn creme fraiche dressing med sennep, som spiller godt sammen med nødderne.
Ingredienser
til 4 personer- 1 blomkål
- 1 bk rucola
- 300 g cherrytomater
- 30 g hasselnødder
- 1 1⁄2 dl creme fraiche 18 %
- 3 tsk dijonsennep
- salt
- peber
- sukker
Sådan gør du
- Del blomkål i buketter og kog dem ganske kort – ikke mere end 5 minutter. Skyl dem derefter med koldt vand, så de ikke bliver slatne.
- Skyl ligeledes rucola, og tør det i et rent viskestykke.
- Skær cherrytomaterne i kvarte.
- Hak hasselnødderne groft, og rist dem på en tør pande, til de begynder at dufte. Pas på, de ikke brænder på.
- Bland creme fraiche og dijonsennep, og smag til med salt, peber og lidt sukker. Vend blomkålsbuketterne i dressingen.
- Fordel rucola i et fad, og kom på skift tomater og blomkålsbuketter i fadet.
- Slut af med at drysse med lidt ekstra peber og de ristede hasselnødder.
Se også:
Flere lækre blomkålssalater