Blomkålssalat med avocado
Denne blomkålssalat laves med rå blomkålsbuketter, der gør salaten frisk og lækker. Salaten indeholder også knasende sprøde ristede mandler og cremet avocado, og så tager den ikke lang tid at lave.
Ingredienser
til 4 personer- 40 g mandler
- 1 blomkål
- 1⁄2 rødløg
- 100 g feta
- 3 avocadoer
- citronsaft
- evt. dressing (se forslag her - kan udelades)
Sådan laver du salaten
- Rist mandlerne på en tør pande, og lad dem køle af.
- Skær blomkålen i små buketter.
- Snit rødløg i tynde skiver.
- Skær fetaen i tern, hvis den ikke allerede er det.
- Skær avocadoerne i mindre stykker, og kom citronsaft over, så de ikke bliver brune.
- Vend ingredienserne forsigtigt sammen i en skål, og hold evt. lidt mandler tilbage til pynt. Spis blomkålssalaten med det samme, så mandlerne stadig er sprøde, og avocadoen stadig er frisk og grøn.
- Servér evt. med en god dressing - avocado og feta gør dog også salaten dejligt cremet, så den kan også spises uden dressing.
Prøv også:
Jeg kan også klart anbefale denne vildt lækre blomkålstzatziki.
Hvilken dressing passer godt til?
Hvis du gerne vil servere en lækker dressing til, kan jeg anbefale en af disse suveræne varianter:
Cremet avocadodressingLækker creme fraiche dressingDejlig balsamicodressing
Kan salaten laves i forvejen?
Man kan godt skære blomkål, rødløg og feta ud på forhånd samt riste mandlerne, men jeg vil klart anbefale at vente med at skære avocado og blande alle ingredienserne sammen til umiddelbart inden servering, så salaten er så frisk som mulig.
Næringsindhold for blomkålssalaten
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 119 kcal | 323 kcal | 1291 kcal |
Kulhydrat | 4 g | 11 g | 46 g |
Protein | 4 g | 11 g | 45 g |
Fedt | 9 g | 24 g | 95 g |