Blomkålscouscous
Byt den sædvanlige couscous ud med blomkål, og få en sundere salat. Blomkålscouscous smager helt fantastisk sammen med søde ærter, sprøde forårsløg og saltede mandler. Servér det f.eks. som tilbehør til noget lækkert kød.
Ingredienser
til 4 personer- 50 g mandler
- lidt salt
- 300 g blomkål
- 2 forårsløg
- 50 g ærter (fra frost eller svarende til ca. ½ kg ærter i bælg)
- 1 håndfuld frisk basilikum
Sådan laver du blomkålscouscous
- Hak mandlerne groft, og rist dem på en pande ved middel til høj varme, til de bliver gyldne. Drys lidt salt henover, og lad dem køle af.
- Vask blomkålen, og skær den ud i små buketter. Kom blomkålen i en minihakker eller en blender, og kør, til det får et couscous-lignende udseende. Du kan også rive det på et rivejern. Kom det finthakkede blomkål op i en skål.
- Skyl forårsløgene, og hak dem i små stykker.
- Tø ærterne op ved at komme dem i en si, og hæld varmt vand henover eller pil ærterne ud af bælgene, hvis du bruger friske ærter. Kom forårsløg og ærter op i skålen til blomkålen.
- Vask basilikum, og hak det fint. Bland det i couscousen sammen med de afkølede mandler.
- Bland det hele godt sammen, og servér f.eks. som tilbehør til kød, eller spis det som en frisk salat.
Se også den populære blomkålssalat med granatæble, mandler og finthakket blomkål