Bønnesalat med peberfrugt
Denne lækre bønnesalat med bløde stykker af peberfrugt er både velsmagende, rig på fibre og fyldt med proteiner. De lysegrønne edamamebønner gør salaten både fyldig og mættende.
Ingredienser
til 4 personer- 2 peberfrugter (helst røde eller gule)
- 400 g grønne bønner (helst friske)
- 200 g edamamebønner (sojabønner)
- 3 spsk rød pesto
Skyl peberfrugterne, og kom dem i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vend peberfrugterne efter 25 minutter, så de også kan tage farve på den anden side. Giv dem ca. 15 minutter ekstra, og tag dem så ud af ovnen. Lad dem køle af i 3-4 minutter, og kom dem derefter i en plastikpose, som du lukker og lægger i køleskabet i minimum 30 minutter.
Når du tager posen ud igen, skal du passe på, at saften ikke går tabt. Start evt. med at fjerne stilken, så du kan hælde saften ud i en skål. Saften skal nemlig bruges til dressingen.
Hiv skallen af peberfrugterne, og skrab
kernerne ud. Skær de rensede peberfrugter ud i strimler.
Rens og skyl de grønne bønner. Kog dem i ca. 5 minutter, og sørg for, at de bevare deres sprødhed ved at skylle dem med koldt vand, så snart det er færdige. Dette giver dem også en flottere farve.
Edamamebønnerne købes fra frost. Optø dem derfor efter posens anvisning, og skyl også dem med koldt vand bagefter.
Bland pesto og saften fra peberfrugterne til en dressing.
Bland derefter alle ingredienserne, tilsæt dressingen, og server bønnesalaten.