Boller med hørfrø og chiafrø
Disse boller er lavet på både almindelig hvedemel og fuldkornshvedemel. De er tilsat en helt masse sesamfrø og hørfrø, og så er der brugt chiafrø, som er med til at give bollerne en fantastisk konsistens.
Ingredienser
til 12 stk- 1⁄2 dl hørfrø
- 1 spsk sesamfrø
- 1 spsk chiafrø
- 2 dl mælk
- 2 dl vand
- 25 g gær
- 4 1⁄2 dl hvedemel
- 2 1⁄2 dl fuldkornshvedemel
- 2 dl havregryn
- 1 knsp salt
- 2 spsk kokosolie (eller rapsolie)
Kom hørfrø, sesamfrø og chiafrø i en gryde sammen med mælken, og lad det koge op. Sæt det til side, så det kan køle lidt af. Bland vandet i lidt ad gangen, så blandingen bliver lunken.
Smuldr gæren, og bland den sammen med de to slags mel og havregrynene. Ælt den lunkne frøblanding i, og tilsæt salt og kokosolie. Ælt dejen godt, og lad den efterfølgende hæve til dobbeltstørrelse et lunt sted (ca. 30-45 minutter).
Brug to spiseskeer til at lægge ”klatter” af dej på en bageplade beklædt med bagepapir eller i en muffinsform af aluminium.
Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200 grader.