Boller med durummel
De her boller med durummel er både hurtige og nemme at lave. De er helt perfekte som fødselsdagsboller, og de smager ekstra godt, når de stadig er lune. F.eks. med lidt smør, syltetøj, chokoladepålæg, eller lignende.
Ingredienser
til 12 stk- 4 dl vand (koldt)
- 40 g gær
- 1 tsk salt
- 2 spsk olie
- ca. 400 g durummel
- ca. 200 g hvedemel
Kom vand, gær, salt og olie i en skål, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt durummel, og rør, til dejen er jævn. Tilsæt derefter det almindelige hvedemel lidt ad gangen. Løft dejen ud på bordet, og ælt den godt.
Lad dejen hæve i 1 time under et rent viskestykke. Form dejen til boller, og læg dem på et stykke bagepapir på en eller flere bageplader (afhængigt af, hvor mange boller du laver). Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter under viskestykket.
Varm ovnen op til 250 grader. Sæt bollerne ind, og skru straks ned til 220 grader. Bag bollerne i 15-20 minutter midt i ovnen. Bagetiden afhænger af ovnen, men bollerne skal være gyldne og sprøde i skorpen.
Hvor meget mel i dl?
- 400 gram durummel svarer til ca. 7 dl.
- 200 gram hvedemel svarer til ca. 3½ dl.
Hvis du vil bage en anden portionsstørrelse af bollerne, kan du omregne mel fra gram til dl med denne tabel.
Næringsindhold for durumboller
pr. bolle | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 199 kcal | 2387 kcal |
Kulhydrat | 35 g | 416 g |
Protein | 6 g | 74 g |
Fedt | 3 g | 38 g |