Boller med rosiner og valnødder
Giv dine boller en mere fyldig, interessant smag og en mere varieret tekstur ved at tilsætte rosiner og fine bidder af valnød. Creme-fraichen gør bollerne mere luftige, mens havreklid med dets høje fiberindhold højner ernæringsværdien.
Ingredienser
til 14 stk- 15 g gær
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt (fint)
- 1 dl creme fraiche (5%)
- 4 dl vand
- 50 g rosiner
- 50 g valnødder (hakkede)
- 100 g havreklid
- 650 g hvedemel
Kom gær, olie og salt i en skål sammen med vand og creme fraiche. Rør gæren ud og tilsæt så valnødder og rosiner.
Kom havreklid i og tilsæt herefter mel, lidt af gangen. Ælt til dejen er fast.
Form til boller og lad dem hæve i 30 minutter. Bag dem herefter i 12 minutter ved 200 grader.