Broccolisalat med æble
En enkel men velovervejet sammensætning af ingredienser er vejen til en særligt spændende broccolisalat: Creme fraiche giver det helt rigtige cremede udtryk, bacon tilfører en pikant snert, mens æble udgør en frisk, saftig tilføjelse.
Ingredienser
til 4 personer- 1 hoved broccoli
- 1 pk bacon i skiver
- lidt olie
- 1 rødløg
- 6 spsk creme fraiche
- 4 spsk solsikkekerner
- salt
- peber
- 2 æbler
Skær broccolien i mundrette stykker, og kog dem i 2 minutter. Det er vigtigt at de ikke får for meget - de skal stadig have bid.
Lad dem dryppe- og køle helt af.
Steg baconen i lidt olie på en pande. Når de er gyldne lægges de på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedt.
Hak rødløg fint og kom det i en skål sammen med creme fraiche, solsikkefrø, salt og peber. Kom den afkølede broccoli i.
Skær æblerne i fine tern og bland dem i broccolisalaten.
Hak evt. den stegte bacon, så det kan serveres som drys. Det ser ekstra flot ud.