Broccolisalat med græsk yoghurt, feta og cherrytomater
Simpel og suverænt god broccolisalat, hvor broccolien vendes i cremet græsk yoghurt og blandes med sprøde cherrytomater, let skarpe rødløg og dejlig feta. Virkelig godt tilbehør til f.eks. græsk mad, tærter eller ovnretter og meget mere.
Ingredienser
til 2 personer- 1 broccoli
- vand (Kogende)
- 1 fed hvidløg (lille)
- 150 g græsk yoghurt
- salt
- peber
- 200 g cherrytomater
- 1⁄2 rødløg (lille)
- 50 g feta
- evt. 25 g pinjekerner (ristede)
Sådan laver du broccolisalaten
Del broccolien i små buketter, kom dem op i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i fem minutter, og hæld vandet fra. Lad broccolien dryppe af, til det er koldt.
Pil hvidløg, og pres det. Bland det sammen med den græske yoghurt, og smag til med salt og peber. Bland broccolien i.
Skyl cherrytomater, og skær dem i kvarte eller halve, afhængigt af størrelsen.
Pil rødløg, og snit det i tynde strimler. Bland det i broccolisalaten sammen med cherrytomaterne. Kom salaten op i en skål.
Smuldr fetaen over salaten, og drys til sidst med de ristede pinjekerner, hvis du vælger at bruge dem.
Se også:
Jeg kan også varmt anbefale denne lækre græske kartoffelsalat med feta.
Retter, der passer rigtig godt til salaten
Salaten passer virkelig godt til græsk inspirerede retter, f.eks. disse:
Græsk farsbrød i ovn med fetaGræsk kyllingefilet i fad med kartofler og grøntsagerLækre græske frikadeller i ovn
Næringsindhold for broccolisalaten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 336 kcal | 672 kcal |
Kulhydrat | 19 g | 39 g |
Protein | 18 g | 36 g |
Fedt | 19 g | 38 g |
*Kalorieindholdet afhænger af fedtprocenten i den græske yoghurt man bruger. Jeg har taget udgangspunkt i en græsk yoghurt med 6% fedt.