Broccolisalat med gulerødder og dressing med honning
Super simpel broccolisalat med gulerødder og rødløg samt en dejlig dressing med honning og creme fraiche. Tilsæt evt. lidt rosiner for et skønt sødt strejf, og servér salaten som tilbehør til alverdens lækre retter.
Ingredienser
til 2 personer- 1 broccoli
- vand (Kogende)
- 2 gulerødder
- 1⁄2 rødløg
- 150 g creme fraiche
- saft af 1⁄2 citron
- 1⁄2 spsk honning
- 1 tsk dijonsennep
- salt
- peber
- evt. 50 g rosiner
Sådan laver du broccolisalaten
Skær stokken fra broccolien, og kassér den. Skær broccolihovedet i små buketter, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i fem minutter, og hæld dernæst vandet fra. Lad broccolien køle helt af.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler. Du kan også rive gulerødderne på den grove side af rivejernet.
Pil rødløg, og skær det i tynde skiver.
Honning-dressing
Rør creme fraiche sammen med citronsaft, honning og dijonsennep. Smag til med salt og peber.
Bland dressingen sammen med broccoli, gulerødder og rødløg, og bland evt. også rosiner i.
Så er salaten klar til servering.
Tip:
Salaten kan naturligvis også laves med den helt klassiske dressing til broccolisalat.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 280 kcal | 560 kcal |
Kulhydrat | 22 g | 45 g |
Protein | 10 g | 19 g |
Fedt | 15 g | 30 g |
Næringsberegningen er inklusiv dressingen, men uden rosiner.