Broccolisalat med skyr
Broccolisalat er fyldt med gode vitaminer, og i denne her opskrift er dressingen lavet på skyr, hvilket gør den mere fedtfattig end den traditionelle dressing, og den smager overraskende godt.
Ingredienser
til 2 personer- 1 hoved broccoli
- 1⁄2 rødløg
- 2 dl skyr
- 1 spsk balsamico
- 1 tsk agavesirup eller stevia/sødemiddel efter smag
- salt
- peber
- 50 g rosiner eller tørrede tranebær
- Evt. saltede mandler (se opskrift her) eller ristet bacon, hvis du ikke kan undvære det på din broccolisalat
Skær broccolien i mundrette stykker/buketter, og kog dem i 3-4 minutter. De skal være møre, men stadig have bid.
Hak rødløget fint, og bland det sammen med skyr, balsamico og agavesirup/sødemiddel. Smag dressingen til med salt og peber.
Bland rosiner og den kogte, let afkølede broccoli i dressingen.
Servér broccolisalaten med saltede mandler (eller ristet bacon) på toppen.
Næringsindhold for broccolisalaten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 361 kcal | 723 kcal |
Kulhydrat | 39 g | 79 g |
Protein | 22 g | 45 g |
Fedt | 11 g | 23 g |
Næringsberegningen er inklusiv 20 gram saltede mandler pr. person. Mandlerne fylder en del i kalorieregnskabet, så hvis du udelader dem bliver broccolisalaten mere fedtfattig og kalorielet.